Van de Hoek tot het spoor.

Dit was de titel die dhr. Gerrit Stegeman aan zijn dia presentatie in het Museum Staphorst had gegeven. Een nieuw samengestelde show van dia’s die nog niet eerder waren vertoond. Behalve een deel die hij recent in de Berghorst had laten zien.
Foto’s van weleer, mooi om te zien hoe dat deel van de Gemeenteweg er toen uitzag. Herinnert u zich nog de straat met al dat groen? Die hoge bomen? Vrouwen en Mannen in klederdracht. De mooie klassieke auto?. De Hoek waar fraaie huizen verdwenen zijn.
Als u denkt dat dit avonden zijn waar het publiek rustig zit te kijken en luistert naar de smaakvolle en humoristische opmerkingen, dan is dit niet juist. Veel reuring, veel gelach en veel reacties van herkenning. Zeker bij de lekkere koeken van Bakker Klompee.  Maar ook de vraag om namen aan te vullen wanneer er mensen op de dia staan die hem niet bekend zijn. Meestal is er in de zaal wel iemand die dit kan aanvullen. Aan het eind werd het publiek verrast met de muziek van drie mondharmonica spelers. Een leuke manier om de avond af te sluiten.