Jaco Hoeve exposeert in Museum Staphorst

Museum Staphorst, het culturele hart van de gemeenschap, bestaat 40 jaar en viert dat met enkele bijzondere tentoonstellingen. In een ervan staat het werk van de Staphorster fotograaf Jaco Hoeve (1985) centraal. Hoewel Hoeve doof geboren is, ziet hij dat niet als een handicap. Integendeel: met een scherp oog ziet hij details die anderen misschien niet hebben opgemerkt. De fototentoonstelling in het ontvangstgebouw loopt van 4 juni tot het eind van het museumseizoen.

Jaco Hoeve begon in 2014 zijn eigen bedrijf als fotograaf. In Staphorst en omgeving is hij bekend vanwege zijn sfeervolle trouw-, familie- en gezinsreportages. Ook is hij regelmatig op pad voor bedrijfsreportages. Veel reacties roept Jaco Hoeve echter op met zijn vrije fotografie, waarmee hij op social media en in tijdschriften verschijnt. Een prachtige boerderij in avondlicht, kinderen in klederdracht, een optreden van het mannenkoor: het zijn foto’s die iedereen aanspreken.

Uit die foto’s maakte hij een selectie voor de tentoonstelling in Museum Staphorst. Het zijn bekende plekken en gelegenheden in het dorp, maar op een typische Jaco Hoeve-manier gefotografeerd. Met veel aandacht voor perspectief, detail en sfeer brengt hij Staphorst en de Staphorsters liefdevol in beeld.