Educatie

Jaarlijks ontvangen wij veel basisschoolgroepen voor een erfgoedles in de praktijk. U kunt altijd bij ons terecht met uw leerlingen.

Op stap met Margje en Jan

Voor leerlingen van groep 5 hebben wij een bijzonder lesproject: op stap met Margje en Jan. In dit project maken kinderen van groep 5 kennis met Margje en Jan die in het begin van de twintigste eeuw in Staphorst leefden. In de klas en in het museum komen de kinderen met echte spullen uit de tijd van Margje en Jan in aanraking. Het project bestaat uit een aantal lessen die de docenten zelf op school kunnen geven, ter voorbereiding op het museumbezoek.

Daarna volgt een bezoek aan Museum Staphorst met een actief programma: een rondleiding en een circuit. Vervolgens zijn er enkele verwerkingslessen op school.

Op stap met Margje en Jan sluit aan bij de kerndoelen voor geschiedenis. Het materiaal kan een deel  van de stof uit verschillende geschiedenismethodes vervangen. Bij het project hoort een lesbrief met enkele lessen die, voorafgaand aan het museumbezoek en daarna, door de eigen leerkracht gegeven kunnen worden. De leerkracht kan een keuze maken uit het beschikbare materiaal. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.