Groepen

Museum Staphorst is een leuk en leerzaam uitje voor groepen en scholieren.

Groepsprijzen in 2023

Groepsentree*

€ 6,00


Rondleidingen

€ 45,-


Kledingpresentatie

€ 50,-


Workshop Staphorster stipwerk

€ 220,-


Gids in bus

€ 45,-


*Het groepstarief geldt voor groepen van 25 personen of meer.

Rondleiding

Op afspraak verzorgen vrijwilligers van het museum rondleidingen. De maximale grootte van de groep is 20 personen. Als de groep uit meer mensen bestaat, wordt de groep gesplitst. De kosten van een rondleiding bedragen € 45 ,- per groep.

Kledingpresentatie

Experts kunnen op afspraak een kledingpresentatie geven. De kosten zijn geldig voor groepen tot 25 personen. Bij grotere groepen wordt per persoon € 2,- extra gerekend

Een presentatie over de klederdracht kost € 50,- voor groepen tot 25 personen. Bestaat de groep uit 25 personen en meer, dan wordt er per persoon € 2,- extra gerekend boven op het basistarief.

Stipwerkworkshop

Een stipwerkworkshop voor een groep tot acht personen kost € 220,- (inclusief materiaalkosten). Is de groep groter, dan wordt per persoon extra € 27,50 extra in rekening gebracht.

Scholen

Voor scholieren is Museum Staphorst een leuk en leerzaam uitstapje. Ze ontdekken in het museum spelenderwijs veel over de geschiedenis en cultuur van het dorp. Vrijwilligers van het museum verdelen de klas in groepjes en begeleiden de activiteiten.

Neem contact op om de wensen door te spreken. Het museum biedt de mogelijkheid om er een mooi programma van te maken, indien gewenst in combinatie met activiteiten in de omgeving.

Arrangementen

Rondleiding

Wil je meer uit je bezoek aan het museum halen? Reserveer dan een rondleiding door een van onze gidsen.

Klederdrachtpresentatie

Staphorst is een van de laatste dorpen in Nederland waar vrouwen elke dag streekdracht dragen.

Workshop stipwerk

Iedereen heeft wel eens van het Staphorster stipwerk gehoord, waarmee de klederdracht wordt versierd.