Voor kinderen

Museum Staphorst is een kindvriendelijk museum. Bij de kassa zijn gratis speurtochten verkrijgbaar. Er is een speciale ruimte voor kinderen: het speulhuus. Daar liggen ouderwetse spelletjes voor binnen en buiten. En je kan zelfs de Staphorster klederdracht aantrekken! Is het mooi weer, dan is het heerlijk spelen op de brink of in het gras.

Speulhuus
Op kleine en iets grotere kinderen heeft het Staphorster speulhuus een grote aantrekkingskracht. Terwijl ouders of grootouders in het museum zijn, kunnen de kinderen zich hier vermaken met historische spelletjes. En het allermooiste: ze mogen hier zelf voelen hoe het is om klederdracht aan te hebben!

Speurtocht
Medewerkers van Museum Staphorst hebben een leuke speurtocht uitgezet, om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de geschiedenis. Vraag bij de kassa naar de speurtocht. Wie het hele museum door is geweest en alle vragen in de speurtocht heeft beantwoord, mag natuurlijk een leuk prijsje uitzoeken.

Agenda

Dialectavond

4 March 2024

VOLGEBOEKT – Op maandagavond 4 maart kan iedereen met interesse de lokale streektaal zijn of haar hart ophalen aan bekende…

Opening nieuwe museumseizoen

6 April 2024

Voor Museum Staphorst begint het nieuwe museumseizoen op zaterdag 6 april. ’s Ochtends is het museum alleen toegankelijk voor genodigden….

Staphorstdag

7 August 2024

Op 7, 14 en 21 augustus staat Staphorst weer in het teken van de traditionele Staphorstdagen. Om 14 uur is…