Contact en route

 

Museum Staphorst
Gemeenteweg 67
7951 CE  Staphorst

T 0522 462 526
info@museumstaphorst.nl

Parkeren

Het straatje waar het Museum Staphorst gevestigd is, is verboden voor auto’s. Dit betekent dat u in de directe omgeving van het Museum moet parkeren. Er is ruim voldoende (gratis) parkeermogelijkheid. Nog meer parkeergelegenheid op drukke dagen kunt u vinden op het Marktplein van Staphorst, op slechts 300 meter van het Museum.

Bij het Museum zelf is parkeren mogelijk op de aanwezige invalide parkeerplaats voor mensen die slecht ter been zijn of rolstoel afhankelijk.

Museum Staphorst is toegankelijk voor rolstoelen (max. 89 cm breed). In het pand met de entree en de ontvangstruimte zijn de sanitaire voorzieningen. Hier is ook een toilet geschikt voor mensen die gebruik maken van de rolstoel. In het museum is de toegang tot de opkamer van een oprij strook voorzien zodat het voor mensen met een rollator of rolstoel  toegankelijk is. Op de boven verdieping zijn de tijdelijke exposities. Om daar te komen is er een traplift. Boven staat een opvouwbare rolstoel waar u gebruik van kunt maken.  Voor mensen met beperkt gezichtsvermogen of blindheid is er op dit moment nog geen gesproken tekst/ uitleg van de tentoongestelde voorwerpen. De filmpjes van de Oral Story telling hebben deels een ondertiteling wanneer het dialect niet goed te verstaan is.
Mocht u hulp nodig hebben dan hopen wij dat u deze vraag aan de  aanwezige gastvrouw- heer stelt zodat die u even kan helpen.